PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 06. децембар 2016.

Još jedan rekordni mesec za niški aerodrom


ilustracija (foto arhiva Fly from Niš)

Aerodrom "Konstantin Veliki" nastavlja da iz meseca u mesec beleži rekordne rezultate kada je reč o broju putnika koji je sa njega leteo, ali paralelno i da ostvaruje dobre rezultate kada je reč o kargo transportu.

Novembar mesec ostaće upamćen i po istorijskom rezultatu, 100.000-ti putnik, koji je prvi put zabeležen još od 1986.godine kada je zvanično aerodrom otvoren.

- Samo u toku novembra opsluženo je 21.715 putnika i transpotovano 345.630 kg robe.
Od početka 2016. godine zaključno sa novembrom opsluženo je ukupno 103.438 putnika što takođe predstavlja rekord za ovaj period po broju opsluženih putnika.- saopštavaju sa aerodroma Niš
Trenutna popunjenost svih letova iz Niša prema procenama koje stižu i sa aerodroma i od strane avio-kompanija kreće se oko 90%. Inače plan aerodroma je za narednu godinu da broj putnika bude preko 300.000 putnika, a da bi se došlo i do te magične brojke rukovodstvo aerodroma već ovog meseca započeće sa prvim većim radovima na proširenju aerodromskog terminala.

Podsetimo da sa niškog aerodroma možete leteti ka 9 destinacija širom Evrope avionima dvema najvećih niskotarifnih avio-kompanija Ryanair i Wizz Air. Irskim avio-prevoznikom do Berlina, Bratislave, Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze i Milana odnosno aerodroma Bergamo, dok sa niskotarifnim avio-prevoznikom iz Mađarske možete povezati do Bazela, Malmea, Memingena, Ajndhovena i Dortmunda. Od 2.aprila 2017.godine iz Niša moći  će te da letite i do Ciriha sa švajcarskom nacionalnom avio-kompanijom SWISS dva puta nedeljno, petkom i nedeljom..


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар