PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 24. децембар 2016.

Loše vreme jutros ponovo preusmerilo avion Ryanair

ilustracija (foto arhiva FFN)
Niški aerodrom u predhodnih nedelju dana suočava se sa dosta neuobičajenim vremenskim neprilikama koje nisu karatkeristične za sam aerodrom tokom jedne kalendarske godine.

Zimski uslovi i ovog jutra pokvarili su planove da se ispuni današnja redovna kvota kada su upitanju redovne linije. Tako je avion Ryanair-a na redovnoj liniji iz Milana odnosno aerodroma Bergamo morao da bude preusmeren u Sofiju. Putnici koji su sleteli u Sofiju bili transportovani autobusom do Niša, dok su putnici iz Niša put Milana odnosno aerodroma Bergamo nastavili upravo preko aerodroma glavnog grada Bugarske.

Inače danas je uspešno realizovan let tokom dana odnosno po redu letenja iz/za Dortmund.

I tokom ove nedelje skoro polovina letova moralo je biti preusmereno zbog smanjenje vidljivosti izazvane niskom oblačnošću, dok je druga polovina letova nakon poboljšanja vremenskih prilika realizovano. Jedino su u ponedeljak, sredu i petak realizovani su svi predviđeni letovi.

Podsetimo da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) za kraj naredne godine najavila je ugradnju uređaja za instrumentalno sletanje u slučaju smanjene vidljivosti prve kategorije(ILS CAT I) koja će omogućiti da avioni mogu da slete do 800 metara vidljivosti. Naravno, ukoliko magla bude ispod ove vidljivosti, preusmeravanja će biti neizbežna.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар