PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 20. децембар 2016.

Redovan saobraćaj na niškom aerodromu otežan. Magla preusmerila i let Ryanair-a iz Milana u Sofiju

ilustracija (foto: FB Avioni iznad Nisa)
Magla i niska oblačnost poremetila je danas realizaciju redovnih letova sa aerodroma "Konstantin Veliki". Dva leta Ryanair-a, iz Berlina i Milana, preusmerena su u Sofiju, dok su tokom prepodneva uspešno realizovani  letovi Wizz Air-a na liniji iz Dortmunda kao i kargo let Turskih Airlines-a na liniji do Istanbula.

Nakon što je jutros avion Ryanair-a iz Berlina preusmeren u Sofiju, zbog magle i niske oblačnosti na aerodromu "Konstantin Veliki", i redovna linija iz Milana odnosno aerodroma Bergamo preusmerena na sofijski aerodrom.

Kako je saopšteno iz uprave niškog aerodroma, putnici koji su trebali da slete u Niš biće prebačeni autobusima iz Sofije. Prema poslednjim informacijima, kako su nam rekli citaoci naseg portala, i putnici koji su čekali na svoj let za Milano odnosno aerodrom Bergamo biti prebačeni autobusom do aerodroma u Sofiji.

Podsetimo da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) za kraj naredne godine najavila je ugradnju uređaja za instrumentalno sletanje u slučaju smanjene vidljivosti prve kategorije(ILS CAT I) koja će omogućiti da avioni mogu da slete do 800 metara vidljivosti. Naravno, ukoliko magla bude ispod ove vidljivosti, preusmeravanja će biti neizbežna.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар