PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

среда, 11. април 2018.

Bulatović: Koji to grad u Evropi finansira vazdušni saobraćaj?

ilustracija; (foto arhiva: Fly from Niš)
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović u izjavi za "RTV Belle Amie", kaže da je razlog zašto država treba da preuzme aerodrom jeste pre svega potpisan ugovor sa vojskom od pre 9 godine koji grad Niš ne može da realizuje. On se zapitao između ostalog da li grad ima sredstava da finansira vazdušni saobraćaj i koji to grad u Evropi finansira ovaj vid saobraćaja.

Gradonačelnik Niša demantuje navode medije da je grad bilo šta poklonio državi. On je za "RTV Belle Amie" između ostalog rekao i da nema podatak kada će se održati sednica Skupštine grada, ali da će tu odluku doneti šefovi odborničkih grupa. Gradonačelnik je takođe rekao i da će ovu pauzu, dok se opet ne sazove sednica, iskoristiti da još jednom objasne sugrađanima zašto se državi ustupa aerodrom na upravljanje.

Gradonačelnik Bulatović kaže da su neophodna velika ulaganja u aerodrom u vrednosti od više stotina miliona dinara za šta je pitanje da li grad ima para za tako nešto. On je ponovio da je grad izdvajao uz pomoć države onoliko koliko je mogao i da bez njene pomoći ne bi mogao da radi.
- U najboljoj 2017.godini za niški aerodrom, mi smo samo iz budžeta grada za subvencije izdvojili 137 miliona dinara, a ove 35 miliona dinara. - kaže Darko Bulatović za "RTV Belle Amie"
On veruje da će Skuština grada doneti racionalnu odluku kada se o tome bude glasalo u interesu građana Niša.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / RTV Belle Amie

3 коментара:

  1. https://tangosix.rs/2018/10/04/kolumna-alena-scurica-kome-zasto-smeta-nis/#comment-143347 Procitajte i shvaticete :)

    ОдговориИзбриши
  2. Reče čovek glupost i ostade živ!

    ОдговориИзбриши
  3. Жив? Да! Али без фотеље. Поштено.

    ОдговориИзбриши