PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

недеља, 01. април 2018.

Gradonačelnik: Grad nije u stanju da ispuni ugovorne obaveze; Mihajlović: Nećemo dozvoliti propast Aerodroma

ilustracija ; (foto: Fly from Niš)
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović oglasili su se povodom protesta građana, gde se po izjavama složili da će država nastaviti i dalje sa ulaganjima u aerodrom "Konstantin Veliki".

Gradonačelnik Niša istakao je da grad nije u stanju da ispuni ugovor prema Vojsci Srbije koji je zaključen 2009.godine o konverziji zemljišta, a kojim je bilo predviđeno da se obezbedi milijardu i 500 miniliona dinara za kupovinu zemljišta i 21 hiljadu kvadrata stambenog prostora za Vojsku Srbiju, te će država na taj način kroz ustupanje aerodroma na upravljanje time rešiti taj problem. Svakako da bez podrške Vlade Srbije sve ovo što je urađeno do sada ne bi bilo moguće.
- Aerodrom ne bi opstao bez pomoći države. Ogromna ulaganja i sva oprema koja se nalazi na aerodromu je podrška države. Da bi pratili sve te standarde i izazove kada je u pitanju vazdušni saobraćaj, neophodno je da država da stane iza aerodroma i grada Niša - rekao je između ostalog gradonačelnik Bulatović u izjavi za "Južne Vesti"
Na pitanje novinara "Južnih Vesti" da li su se vodili razgovori o zadržavanju vlasništva aerodroma, a da država i pored toga ulaže u njega, gradonačelnik kaže da su vođeni razgovori kako da se aerodrom učini funkcionalnim i održivim te da građani Niša i juga Srbije budu zadovoljni. Više možete pročitate ovde.

Ministarska Zorana Mihajlović istakla je da država Srbija neće dozvoliti da aerodrom Niš propadne kako je bilo u prethodnom periodu, te da će nastaviti da ulaže u njega. Ona je u saoštenju između ostalog poručila da je zahvaljujući investicijama Vlada Srbije u prethodne tri godine u kome je uloženo milijardu dinara u Aerodrom "Konstatnin Veliki", broj putnika povećan čak 248 puta.

Podsetimo da bi već naredne nedelje odbornici Skupštine grada trebalo da odlučuju o aktu gradskog veća.


Novi protest danas

Slika sa jučerašnjeg skupa (foto: P.N.)

Par hiljada građana prošetalo je juče od spomenika oslobodiocima Niša do Gradske kuće izražavajući svoje neslaganje sa odlukom gradskog veća. Prisutnim građanima se obratio bivši narodni poslanik Miloš Bošković koji je izneo zahteve učesnika skupa da Skupština grada protiv odluke o poveravanju Aerodroma, a takođe i smenu gradonačelnika i članova gradskog veća. Protest je održan uz slogan "Ne damo niški aerodrom!", a ovom prilikom najavljen je i za danas isto na trgu u 17h.




Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар