PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

петак, 06. април 2018.

Odložena sednica Skupštine grada na kojoj je trebalo da se raspravlja o Aerodromu

O Aerodromu neki drugi put..., ilustracija (foto: FB @nisairport)
Sednica skupštine grada Niša na kojoj je trebalo u utorak 10.aprila da se između ostalog raspravlja i glasa na temu niškog aerodroma odnosno po predlogu gradskog Veća u prenosu upravljačkih i imovinskih prava na državu Srbiju je odložena.

Kako stoji u saopštenju za javnost koje je danas objavljeno na sajtu grada Niša sednica se odlaže na predlog šefa odborničke grupe SNS i uz podršku koalicionih partnera zbog učestalih dezinformacija o statusu aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, koje poslednjih dana u javnost iznose pojedinci i raznorazne interesne grupe, čime se urušava kredibilitet našeg grada.

Podsetimo da se velika "bura" u javnosti podigla oko niškog aerodroma kada je gradsko veće prošle nedelje usvojila predlog Vlade Srbije o prenosu upravljčkih i imovinskih prava sa grada na državu. To je pokrenulo tokom proteklog vikenda i građane Niša koji se ne slažu sa takvom odlukom, jer bi na taj način mogao da se aerodrom ugasi i da se niskotarifne avio-kompanije iz Niša oteraju. Ministarstvo je izdalo saopštenje za medije u kome je navelo da oni neće zatvoriti aerodrom, već uložiti novac kako bi on bio pravi regionalni aerodrom. Ministarska Zorana Mihajlović je takođe rekla da državi nije u interesu da zatvara drugi međunarodni aerodrom, te da će nastaviti sa ulaganjima od 15 miliona evra(novi toranj, proširenje terminala, produženje piste i ostalo). Ona je ponovila da državi nije u interesu da jug Srbije i Nišlije lete sa aerodroma u Sofiji, ističući pritom da cene taksi i zaključeni ugovori sa avio-kompanijama se neće dirati. Ona je najavila da će država raditi na tome da privuče nove avio-prevoznike te da je do kraja godine moguć i dolazak nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia. Povodom dešavanja u vezi niškog aerodroma oglasio se i predsednik republike Srbije, Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom istako da ako ne žele da aerodromom upravlja država, da od države ne traže novac za investicije. Vučić je ponovio da država samo želi da osnaži aerodrom i da uloži veliki novac u njega.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар