PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

четвртак, 05. април 2018.

Protestna žurka na keju pred veliki protest ispred Skupštine grada

ilustracija; (foto arhiva Fly from Niš)
Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" najavila je organizaciju protestne žurke koja će biti održana u ponedeljak, pred veliki protest ispred Skupštine grada, u utorak, na kojoj će odbornici između ostalog glasati i o predlogu gradskog Veća o ustupanju Aerodroma Niš državi na upravljanje.

Oni pozivaju sve Nišlije da u ponedeljak od 18h do 22h, amfiteatar na keju, dođu na druženje i razmenu ideja po pitanju dešavanja oko niške vazdušne luke.
- U ponedeljak od 18 - 22 časa na nišavski kej, biće održan muzički događaj u cilju podrške odbrane aerodroma i podizanja svesti o problemu koji je zadesio naš grad. Dođite da se družimo, razmenjujemo ideje i predloge, a zatim okupimo u utorak 10.04. na velikom protestu ispred gradske Skupštine i stavimo do znanja da MI nismo na poklon. - objavljeno je na FB stranici "Ne damo niški aerodrom"
Inicijatori poručuju: "Ovo je Niš, grad pristojnih ljudi."

Inače za danas od 15-16h u Media centru u Nišu biće organizovana i tribina pod nazivom "Čiji je niški aerodrom?" na kojoj će govoriti Miloš Bošković, pokretač inicijative „Ne damo niški aerodrom“, Danijel Dašić, predstavnik Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Dragoslav Pavlović, gradonačelnik Grada Niša u godini otvaranja niškog aerodroma.

Inače i u vreme upravo Dragoslava Pavlovića bilo je poteškoća sa otvaranjem aerodroma 1986.godine o kome je, možda po prvi put, javno izneo taj podatak u vreme "Fly from Niš" peticije za dolazak niskotarifnih avio-kompanija u Niš.
- Pogledajte podatke o otvaranju aerodroma.I ako je otvaranje bilo veličanstveno, iza kulisa se odbijala drama. Beograd, podpomognut svojim "vazalima" iz Niša nije želeo taj aerodrom, pa ga je Republicki SUP ( tada se tako zvalo) zatvorio tri dana pre nego sto je otvoren. Uz mudro provlacenje kroz iglene uši i nesebičnu pomoć nekih ljudi, pre svega iz JNA, otvaranje je bilo veličanstveno. Drama koju pominjem poznata je vrlo malom broju ljudi, ali se nadam da ce izaći u javnost za života onih koji su se broili za aerodrom, ali i onih koji su gurali klipove u svaki točak. - napisao je tada Pavlović
Podsetimo da se velika "bura" u javnosti podigla oko niškog aerodroma kada je gradsko veće prošle nedelje usvojila predlog Vlade Srbije o prenosu upravljčkih i imovinskih prava sa grada na državu. To je pokrenulo tokom proteklog vikenda i građane Niša koji se ne slažu sa takvom odlukom, jer bi na taj način mogao da se aerodrom ugasi i da se niskotarifne avio-kompanije iz Niša oteraju. Ministarstvo je izdalo saopštenje za medije u kome je navelo da oni neće zatvoriti aerodrom, već uložiti novac kako bi on bio pravi regionalni aerodrom. Ministarska Zorana Mihajlović je takođe rekla da državi nije u interesu da zatvara drugi međunarodni aerodrom, te da će nastaviti sa ulaganjima od 15 miliona evra(novi toranj, proširenje terminala, produženje piste i ostalo). Ona je ponovila da državi nije u interesu da jug Srbije i Nišlije lete sa aerodroma u Sofiji, ističući pritom da cene taksi i zaključeni ugovori sa avio-kompanijama se neće dirati. Ona je najavila da će država raditi na tome da privuče nove avio-prevoznike te da je do kraja godine moguć i dolazak nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia. Povodom dešavanja u vezi niškog aerodroma oglasio se i predsednik republike Srbije, Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom istako da ako ne žele da aerodromom upravlja država, da od države ne traže novac za investicije. Vučić je ponovio da država samo želi da osnaži aerodrom i da uloži veliki novac u njega.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар