PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

понедељак, 02. април 2018.

Pokrenuta peticija, protest nastavljen

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Nišlije su nastavile da protestuju juče protiv ustupanja aerodroma Niš državi, uz to juče je pokrenuta i onlajn peticija pod sloganom "Ne damo niski aerodrom!".

Kiša koja je pre samog početka protesta padala, nije omela građane Niša da izađu još jednom na skup pod nazivom "Ne damo niški aerodrom!". Njih par hiljada ponovo je prošetalo od spomenika oslobodiocima Niša do Gradske kuće izražavajući svoje neslaganje sa odlukom gradskog veća. Prisutnim građanima se obratio bivši narodni poslanik Miloš Bošković, kao i predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara i predstavnici NKD-a. Oni su još jednom izneli zahteve učesnika skupa da Skupština grada glasa protiv odluke o poveravanju Aerodroma, a takođe i smenu gradonačelnika i članova gradskog veća.Za danas je najavljeno ponovno okupljanje za 17h, koje će trajati i za vreme trajanja rada niškog parlamenta tokom ove nedelje.

Posle skoro 5 godina ponovo je pokrenuta neka peticija koja se tiče niškog aerodroma "Konstantin Veliki", ali ovoga puta ona se ne tiče inicijative za dovođenje niskotarifnih avio-kompanija, već da se spreči predaja aerodroma u državno vlasništvo.

- Tražimo od odbornika Grada Niša, koji zastupaju interese Nišlija, da na sledećoj sednici NE USVOJE predlog Gradskog veća o poklanjanju aerodroma državnoj vlasti! - navodi autor peticije
I ova peticija je pod sloganom "Ne damo niski aerodrom!, koja podržava i ostale zahvate organizatora protestnog skupa. Do sada je sakupljeno preko 1000 potpisa.

Podsetimo da bi tokom ove nedelje odbornici grada Niša trebalo da glasaju o predlogu gradskog Veća o ustupanju aerodroma državi na upravljanje.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар