PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

четвртак, 12. април 2018.

Državnim vlasništvom do još bržeg razvoja aerodroma Niš

ilustracija (foto: @nisairport)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Nišu niko ništa ne uzima, te da će se aerodrom na najbrži i najefikasniji način unaprediti kada ga država bude preuzela.

Ona je istakla da neće biti promena niti kada je reč o zaposlenima koji rade na aerodromu niti za putnike koji ga koriste.
- Niko ništa nеćе odnеti iz Niša, nеćе biti promеna za zaposlеnе na aеrodromu, niti za onе koji ga koristе, vеć sе samo mеnja način na koji ćе sе u njеga ulagati. Nijе Niš van Srbijе, nеgo u Srbiji, kao što država Srbija ostajе prisutna u Nišu -  rekla jе Mihajlovićеva.
 Ona je rekla da ostaje pri stavu da niškim aerodromom "Konstantin VelikI" treba da upravlja država odnosno Vlada Srbije, ali da će konačnu odluku doneti odbornici Skupštine grada Niša.
- Nisam promеnila mišljеnjе da Aеrodromom “Konstantin Vеliki” trеba da upravlja Vlada Srbijе, jеr jе to najbrži i najеfikasniji način da nastavimo sa ulaganjima u niški aеrodrom, a svе argumеntе u prilog tomе sam vеć iznеla - izjavila je ministarka
Podsetimo da se velika "bura" u javnosti podigla oko niškog aerodroma kada je gradsko veće dve  nedelje usvojila predlog Vlade Srbije o prenosu upravljčkih i imovinskih prava sa grada na državu. To je pokrenulo tokom tog vikenda i građane Niša koji se ne slažu sa takvom odlukom, jer bi na taj način mogao da se aerodrom ugasi i da se niskotarifne avio-kompanije iz Niša oteraju. Ministarstvo je izdalo saopštenje za medije u kome je navelo da oni neće zatvoriti aerodrom, već uložiti novac kako bi on bio pravi regionalni aerodrom. Ministarska Zorana Mihajlović je takođe rekla da državi nije u interesu da zatvara drugi međunarodni aerodrom, te da će nastaviti sa ulaganjima od 15 miliona evra(novi toranj, proširenje terminala, produženje piste i ostalo). Ona je ponovila da državi nije u interesu da jug Srbije i Nišlije lete sa aerodroma u Sofiji, ističući pritom da cene taksi i zaključeni ugovori sa avio-kompanijama se neće dirati. Ona je najavila da će država raditi na tome da privuče nove avio-prevoznike te da je do kraja godine moguć i dolazak nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia. Povodom dešavanja u vezi niškog aerodroma oglasio se i predsednik republike Srbije, Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom istako da ako ne žele da aerodromom upravlja država, da od države ne traže novac za investicije. Vučić je ponovio da država samo želi da osnaži aerodrom i da uloži veliki novac u njega. Prošle nedelje odložena je sednica Skupštine grada ovim povodom. Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" juće je zadražila između ostalog i izradu nezavisne studije opravdanosti centralizacije aerodroma, dok je gradonačelnik Niša rekao da grad nema para za dalje ulaganje u nišku vazdušnu luku.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар